Onze vakmensen

Uiteraard profiteert KIM van de verworvenheden van de moderne techniek en technologie. Daarnaast vereist het verwerken van aluminium, RVS en staal tot betrouwbare waterleidingsystemen ook ‘ouderwets’ vakmanschap. Grondige kennis van de materialen met hun eigenschappen en gedragingen. Kritische aandacht bij het ontwerpen, construeren en monteren. Geen situatie is hetzelfde.   

KIM Apparatenbouw werkt met een team van circa 20 allround vakmensen. Ieder met hun eigen specialisme, maar kundig en ervaren genoeg om de totale opdracht te kunnen overzien. Dit resulteert in maximale betrokkenheid en kwaliteitsgerichtheid. Faalkosten blijven beperkt tot het minimum. Elke opdracht wordt zorgvuldig en efficiënt uitgevoerd.

Onze lassers

We maken enkelstuks en kleine series, daarom wordt vooral uit de hand gelast. De vakmensen van KIM Apparatenbouw beheersen allen NIL niveau 4.

MIG/MAG-lassen wordt veel toegepast bij KIM Apparatenbouw. Het is productiever dan het conventionele elektrodelassen. Het geeft ook minder afval. MIG/MAG-lassen is een veelzijdige lasmethode waarbij met hoge snelheid en in alle posities gelast kan worden. TIG-lassen geeft een buitengewoon schone las van zeer hoge kwaliteit. Omdat er geen slak ontstaat is er ook geen gevaar voor slakinsluitingen zodat de uiteindelijke las nauwelijks gereinigd hoeft te worden. Wanneer dat nodig is wordt de kwaliteit van het lassen beoordeeld aan de hand van een röntgencontrole.

Aan het woord:

Aan het woord onze collega Leo, lasser van beroep. “Ik ben erg trots om lasser te zijn, ik zorg graag voor kwaliteit in mijn vak. Het is gewoon echt mooi werk!” Leo is zijn carrière als lasser bij KIM Apparatenbouw begonnen en wilt hier voorlopig ook niet meer weg. “Ik ben hier begonnen met een veger in mijn hand en heb jarenlang opleidingen gevolgd om te komen waar ik nu sta, een echte vakman. Kortom: KIM Apparatenbouw is een fijn bedrijf, er is een goede sfeer, mooi werk en mooi personeel”

Lasser Leo

Onze constructeurs

De werkzaamheden van KIM Apparatenbouw zijn divers. Van het realiseren van een eenvoudig bordes tot het ontwerpen en werktuigbouwkundig installeren van een volledig waterleidingpompstation. Efficiency staat voorop. Een schets kan voldoende zijn voor het maken van een uitstekend product dat voldoet aan alle verwachtingen. In complexere situaties wordt op basis van de bouwkundige situatie, aangeleverde samenstellingstekeningen of meetrapporten voor ieder component een mono-tekening gemaakt. KIM Apparatenbouw werkt met AutoCad om de werktuigbouwkundige installaties te construeren en zorgvuldig te documenteren.

Onze monteurs

De mensen van KIM Apparatenbouw werken niet alleen met hun handen, ook hun hoofd houden ze erbij. Voor een vlekkeloze montage van de installatie is vooral de logistiek belangrijk. De juiste onderdelen moeten op het juiste moment op de bouwplaats aanwezig zijn. In de praktijk blijkt de situatie nog weleens anders dan op tekening staat aangegeven. De flexibele en oplossingsgerichte houding en de mogelijkheden van het hele team van KIM Apparatenbouw, oogst waardering bij opdrachtgevers.

Onze samenstellers

Hoe gedraagt het materiaal zich na het lassen. Hoeveel krimp zal er optreden. Met hoeveel doorbuigen moeten we rekening houden. Door hun jarenlange ervaring weten de samenstellers van KIM Apparatenbouw exact hoe hier mee om te gaan. Hoe je efficiënt met materiaal omgaat. Dat maakt betrouwbaar, snel en efficiënt werken mogelijk.

Leo.jpg (1)

1 / 4 afbeeldingen

_0007_20190827-_CST6441-tiny.jpg

2 / 4 afbeeldingen

1_0007_20190827-_CST6205-tiny.jpg

3 / 4 afbeeldingen

20190827-_CST6278.jpg

4 / 4 afbeeldingen

Heeft u vragen?

Neemt u dan gerust contact met ons op.

Contact

Ook interessant

Onze geschiedenis

KIM Apparatenbouw is opgericht in 1949 als Las- en Constructiebedrijf W. Bongers BV. De naamsverandering is in 1989 doorgevoerd.

Vacatures

Wij zijn continu op zoek naar lassers, monteurs en samenstellers. Interesse? Wie weet maak jij binnenkort deel uit van ons team!

Certificeringen

Bij KIM Apparatenbouw ben je gegarandeerd van vakkennis, professionaliteit en kwaliteit in elke schakel van het proces.

Machinepark

Om een indruk te geven van onze mogelijkheden vindt u onderstaand de lijst met machines waarover we beschikken.